Sinun on oltava vähintään 18-vuotias vieraillaksesi sivustolla

Hirveän hyvää päivää!

Se olisi ensimmäisen blogitekstin aika. Kovasti yritin miettiä mistä kirjoittaisin. Meistä henkilöinä, panimona vai aivan jostain muusta. Päädyin siihen aivan muuhun. 12.1.2017 Satakunnan Kansa teki jutun, jossa pohdittiin sitä kun Poriin meidän myötä syntyy neljäs (oikeasti viides) panimo niin voisiko sitä mahdollisesti hyödyntää jotenkin matkailupuolellakin.

Tähän on vain yksi vastaus: KYLLÄ.

Tyhmäähän se olisi, jos jätettäisiin tällainen mahdollisuus hyödyntämättä. Keski-Eurooppahan on hyvin tunnettua olutseutua ja lähes jokaisessa pitäjässä on jonkin sortin panimo ja isommissa kaupungeissa, joissa panimoita on enemmän, näitä kierroksiahan järjestetään. Miksei sitten Porissakin? Kaikki panimot ovat helposti kierrettävissä joko illan aikana tai varmasti niissä saisi koko päivänkin kulumaan. Miksei Pori voisi hankkia itselleen Suomen olutkulttuurin Mekka-titteliä? Poristahan tulee viime vuoden parhaaksi olueksi valittu Mufloni – Pilsner. Ei mikään mahdottomuus vaikka jokin porilaisista sen nappaisi myös tänä vuonna. Haaste vastaanotettu.

Mielestäni jokaisen paikkakunnan, joilla panimo on, pitäisi olla ylpeä omasta panimostaan. Paikallisilla pitäisi olla mahdollisuus viedä vaikka vieraitaan panimolle, antaa tehdä siellä matkamuisto-ostoksia ja levittää oluen ilosanoma taas takaisin kotipuolessa. Tässä kohtaa pitäisi alkaa paasaamaan alkoholilainsäädännöstä ja siitä kuinka tärkeää panimoiden ulosmyyyntioikeus olisi mutta pidän sen tällä kertaa itsestäänselvyytenä. Ehkä joskus myöhemmin siitä.

Vielä sen verran panimokierroksesta että meille Moose On The Loosen panimolle te olette aina tervetulleita!

-Kalle ”Päähirvi” Hirvikoski

2017-01-13T10:27:27+00:00 13.01.2017|Yleinen|